Novosti

31.10.2009.

Pokrenuta mrežna stranica Centra za anarhističke studije

Centar za anarhističke studije je novoosnovana neprofitna udruga čiji je cilj proučavanje anarhističke teorije, prakse i povijesti, s osobitim naglaskom na anarhosindikalizmu, u svrhu čega Centar prikuplja anarhističku literaturu i objavljuje publikacije anarhističke tematike te organizira predavanja, seminare i tribine. Ovih dana su pokrenuli svoju mrežnu stranciu, što je ujedno i prva aktivnost udruge.

Centar za anarhističke studije (CAS) je završio radove na svojoj web stranici i možete je pogledati na adresi http://anarhizam.hr


Web stranica Centra je zamišljena kao internetski arhiv slobodarske literature, dostupan svakome u svakom trenutku. Arhiv se stalno nadopunjava tekstovima s područja anarhističke i slobodarske teorije, prakse i povijesti te intervjuima i fotografijama.


Centar želi korisnicima i korisnicama internetskog arhiva pružiti što više informacija i doprinijeti razbijanju predrasuda o anarhizmu kao ideji koja zagovara kaotično, neorganizirano i utopijsko društvo, kao i predstaviti anarhizam kao legitimnu političku ideologiju sa svojom teorijom, praksom i poviješću.


Ako želite doprinijeti web arhivu Centra za anarhističke studije svojim člankom ili autorskim prijevodom, možete ih kontaktirati na kontakt[at]anarhizam.hr i vaš će se članak ili autorski prijevod ubrzo naći u web arhivu.


Ako posjedujete bilo kakve informacije vezane za anarhistička zbivanja u Hrvatskoj i regiji, slobodno ih šaljite na kontakt e-mail i CAS će ih objaviti u rubrici vijesti.


Osim vijesti, CAS na svojoj stranici objavljuje recenzije anarhističkih knjiga, pamfleta, brošura, stripova i ostalog materijala. Ako želite da nešto što ste objavili bude recenzirano, kontaktirajte nas ih kako bi se dogovorili u vezi predaje materijala. Jedini uvjet za recenziju su dva besplatna primjerka djela koja će sačuvati za arhiv/knjižnicu na kojoj rade, kažu u CAS-u.

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter