Novosti

02.03.2013.

Objavljen je dvanaesti broj Ispod pločnika

Ispod pločnika postaje besplatni anarhistički povremenik, a upravo je objavio je svoj dvanaesti broj, koji se, između ostalog, bavi pitanjima prirode i divljine, donosi istraživanje o povijesti atentata u regiji, te razmatra razine društvenog sukoba i bijede.

Ispod pločnika već 6 godina dovodi u pitanje normalnost koja nam je nametnuta, pa tako naš dopisnik s "južnog fronta" govori o situaciji u Zadru, nacionalizmu, ratu niskog inteziteta, kapitalizmu i otporu.

Massimo Pasamani, kojeg je država prošle godine opet otela i nakon nekog vremena pustila, a sve bez bilo kakvog opravdanja (kao nasilnicima za nasilje treba opravdanje), govori o ulozi pojedinca, otporu i sustavu koji nas guši.

Novi broj donosi i prvi dio istraživanja naslovljenog Pucnji atentatora, koji govori o ranim primjerima propagande djelom u regiji, a tema prvog dijela Jelena Ilka Marković iz Srbije, koja je izvršila neuspjeli atentat na kneza Milana. Upravo to što je žena, tada je izazvalo pravu pomutnju u izrazito patrijarhalnom društvu.

Kritika demokracije i govora kao sredstva manipulacije zaokružuju ovaj broj.

Tu su još prikazi knjiga, najave i neizbježan strip.

Ispod pločnika je moguće nabaviti u knjižarama, infoshopovima, klubovima, kafićima... i tamo gdje ga sami odnesete!

Sve tekstove možete čitati online ili skinuti cijeli broj kao pdf.

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter