Novosti

04.12.2011.

Izgubljeni u magli - stranputice i potencijali pokreta Occupy

Ovaj četvrtak u knjižnici Pippilota dvoje anarhista iz SAD-a govore o pokretu Occupy koji je od svog početka predstavljao medijski spektakl srednje klase u pokušaju kopiranja Španjolskog pokreta Indignado te postao društvena reakcija bez vođa. Pa ipak, čak i anarhisti su pomogli proces pacifikacije i širenje vrijednosti srednje klase, poput ideje „dobrih građana“.

Kako je pokret Occupy u SAD-u koji je od svog početka predstavljao medijski spektakl srednje klase u pokušaju kopiranja Španjolskog pokreta Indignado postao društvena reakcija bez vođa? Na koje sve načine je pokret pomogao pretvaranje društvenog bijesa u legalnu akciju i time kanalizirao otpor prema potrebama sustava u SAD-u? Na koji način su čak i anarhisti pomogli taj proces i širenje vrijednosti srednje klase, poput ideje „dobrih građana“? S druge strane, na koji način pokret Occupy ipak predstavlja kaotičan prekid socijalnog mira? Na koji način anarhističko sudjelovanje u tom pokretu pomaže njegovu radikalizaciju i pretvara ga u prijetnju kapitalizmu?

O svemu ovome i drugim pitanjima govoriti će dvoje anarhista sa zapadne obale SAD-a.

Diskusija će se održati u knjižnici/infoshopu Pippilotta u AKC Medika (u dvorištu), Pierottijeva 11, u četvrtak 8. 12. 2011. s početkom u 18:00.

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter