Novosti

03.03.2010.

Državne namještaljke: Bonannu pokušavaju smjestiti drugu pljačku banke

Nakon hapšenja zbog navodnog pomaganja oko pljačke banke i već pet mjeseci u zatvoru u Grčkoj, Alfredo Bonanno se našao pred pokušajem smještanja od strane države, jer ga sad žele povezati s drugom pljačkom banke. U ovom slučaju država još jednom pokazuje svoju želju za osvetom nad anarhistom koji im je dugo godina trn u oku.

Kako javlja 325, Alfredo Bonanno, talijanski anarhist i autor niza tekstova o anarhizmu od listopada prošle godine nalazi se u zatvoru u Grčkoj pod optužbom da je pomogao u izvođenju pljačke banke, odnosno da je nakon pljačke u svojoj hotelskoj sobi preuzeo novac. O tome smo više objavili ovdje.


Alfredo ima 72 godine, obolio je od dijabetesa i u zatvoru mu je dijagnosticiran rak, no država ga ne želi pustiti, što se tumači kao vrsta osvete ovom dugo aktivnom anarhističkom autoru, pa mu je umjesto puštanja na slobodu i lječenje, država odlučila "prišit" još jednu pljačku banke, koja se odvila 6. srpnja 2009. godine u Argostoli na otoku Cefalonia. Navodno ga je netko prepoznao na osnovu video snimke, iako pljačkaš nosi periku i umjetnu bradu.


Bonannova grča odvjetnica izrazila je sumnju u takve dokaze i uopće u javno iznošenje optužbe za koju nema nikakve osnove. Čini se da takav nastup policije ima za svrhu stvaranje atmosfere u kojoj se Alfreda želi dovesti u situaciju u kojoj mu, za inače ne jako tešku optužnicu, može biti izrečena maksimalna kazna. Iako policija nigdje nije otvoreno rekla da sumnjaju na Bonanna, implicirali su da je o njemu riječ.


Upravo to bi bilo u skladu s politikom koju provodi aktulana socijalsitička vlast u Grčkoj, a to je politika brutalnog obračuna sa svim protivnicima sustava.

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter