Novosti

21.09.2012.

CrimethInc i strategije otpora u 21. stoljeću

U zagrebačkom infoshopu Pippilotta održat će se razgovor o američkom projektu CrimethInc gdje će dugogodišnji sudionici ovog projekta predstaviti svoj rad, iskustva i kontekst u kojem se sve to odvija. Tijekom razgovora će govoriti i o novoj knjizi "Rad", čiji prijevod će ovih dana biti objavljen.

CrimethInc od sredine devedesetih godina dvadesetog stoljeća predstavlja izrazito živ i ambiciozan anarhistički projekt u Sjevernoj Americi. Sudionici projekta su više puta prešli cijeli kontinent kroz nebrojene turneje i akcije, objavili su knjige, magazine i drugu literaturu, uključujući i 650 000 kopija "početnice" Fighting for Our Lives, koja je široko distribuirana. Sudjelovali su i izvještavali sa prvih linija prosjeda protiva raznih summita, pobuna, kampanja protiv represije i drugih avantura i eksperimenata. Uvijek kontraverzni, CrimethInc su bili izloženi napadima ljevičarskih i državnih institucija, uvijek stavljajući izazov pred širu javnost.

Tijekom ovog predstavljanja, dugogodišnji sudionici će govoriti o ovim iskustvima, predstaviti materijale iz različitih razdoblja aktivnosti CrimethInc-a i pojasniti kako se kontekst u SAD-u promjenio. Posebno će se osvrnuti na to zašto su anarhisti u SAD-u nakon subkulturne pobune izabrali smjer općeg ustanka, te zaključiti tezama o tome što donosi budućnost.

U sklopu razgovora biti će riječi i o novom izdanju CrimethInc-a, knjizi Work, koja upravo početkom listopada izlazi u prijevodu Burevesnika. Knjiga Rad, govori o kapitalizmu i otporu u 21. stoljeću i otvara niz pitanja: Nakon toliko tehnološkog napretka, zašto moramo raditi više nego ikad prije? Zašto se stari radnički pokret čini nemoćan kad treba zaustaviti nove napade na radnike? Može li kapitalizam preživjeti još jedno stoljeće krize? I kako ćemo se izvući iz ovog nereda?

Priključite se razgovoru o iskustvima, otporu i prijedlozima strategija za 21. stoljeće.


Razgovor će se održati u četvrtak, 04. 10. 2012. u 19:00 u infoshopu Pippilotta, AKC Medika, Pierottijeva 11 u Zagrebu.

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter