Novosti

02.12.2011.

Anarhističke intervencije u okupacijama i kvartovskim skupštinama u Barceloni

U nizu razgovora koji se događaju u knjižnici Pippilotta, sljedeći utorak sudionik okupacija trgova i jedne od kvartovskih skupština u Barceloni govoriti će o pokretu Indignado, okupacijama, direktnoj demokraciji i birokratizaciji te nizu drugih pitanja povezanih s aktulanim društvenim zbivanjima u Španjolskoj koja su odjeknula i raširila se po svijetu.

Sudionik okupacija i jedne od kvartovskih skupština u Barceloni govoriti će o sukobima koji se odvijaju od generalnog štrajka održanog tijekom rujna 2010. i siječnja 2011, nakon čega su nastale prve kvartovske skupštine, pa sve do početka masovnih okupacija 15. svibnja koje su se posljedično vratile u kvartove i pretvorile skupštine u širu i raznovrsniju pojavu.

Naš gost će pojasniti odnose između pokreta Indignado, kvartovskih skupština, okupacija bolnica i drugih sukoba, fokusirajući se pri tom na važnosti anarhističkih intervencija u Barceloni koje su spriječile dominaciju socijaldemokratskih opcija i pomogle da se ovaj pokret otvori revolucionarnijim opcijama koje se nastavljaju radikalizirati i širiti.

Zašto je takozvani pokret Indignado u Barceloni sve više antiautoritaran, te zašto napušta vrijednosti pacifizma i demokracije? Kako je pokret “Prava demokracija sada” pokušao raskinuti sa sukobima iz prošlosti i zbog čega se to nije dogodilo u Barceloni?

Koje su trenutne slabosti i ograničenja pred kojima se nalaze anarhisti koji interveniraju u ovom društvenom pokretu?

Razgovor će se održati u utorak, 6. 12. 2011. u 18:00 u knjižnici/infoshopu Pippilotta, Pierottijeva 11 (u sklopu bivše tvornice Medika).

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter