Novosti

18.12.2009.

Anarhistička knjižnica na vašem računalu

Projekt anarhističke knjižnice već neko vrijeme predstavlja važan doprinos prikupljanju, arhiviranju i dijeljenju anarhsitičkih teorijskih doprinosa, ali i istraživačkom radu, koji je ovim projektom olakšan.
Upravo zbog toga je omogućeno skidanje cijele knjižnice na vaše računalo ili tek pojedinih dijelova, što će svakako olakšati pretraživanje.

Ukupan sadržaj projekta anarhističke knjižnice, odnosno stranice http://theanarchistlibrary.org sada je moguće skinuti na računalo kao jedan torrent. Veličina cijele arhive je oko 550 MB, no prije skidanja možete odlučiti želite li skinuti cijelu arhivu ili tek neke njene dijelove.


Arhiva sadrži html verzije svih tekstova kao i njihova pdf izdanja. Ipak, ovdje nećete pronaći i najnovije tekstove, jer će torrent biti obnavljan svakih šest od dvanaest mjeseci, dok najnovije tekstove u arhivi možete potražiti na samoj stranici.


"Knjižničari" mole sve koji skidaju arhivu za strpljenje i da nakon što je skinu nastave dijeliti barem u odnosu 1:1, ako ne i više od toga. Što više, to bolje.


Torrent možete skinuti ovdje.


 

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter