Knjige

19.02.2010.

Politika uličnog nasilja

Martin Lux londonski je anarhist i jedan od osnivača Class War federacije. Aktivan je u antifašističkom pokretu još od kraja 60-ih godina. Knjiga Antifascist skup je njegovih osobnih iskustava vezanih uz buđenje neofašizma u Britaniji i organiziranje otpora različitih antifašističkih skupina. Pisana je slengom istočnog Londona, a zbog izrazitog naglaska na nasilnom suprotstavljanju fašizmu, knjiga se vjerojatno neće svidjeti pacifistima.

Kritika fašizma je u ovoj knjizi brutalna; ne mari za političku korektnost i dolazi od siromašnog dijela radničke klase. Luxova fiksacija na nasilje često koketira sa čistim huliganizmom i kao takva ne ostavlja prostor za promišljanje takvih metoda.


Martin Lux: Anti-fascist, Phoneix Press, London, 2006.

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter