Knjige

19.05.2014.

Individualistički anarhizam i revolucionarna seksualnost

Ovaj izbor Armandovih tekstova je prava mala petarda. Riječ je o manifestu individualnosti koji inspirira, provocira, tjera na razmišljnje, nervira... Svi tekstovi nisu jednako dobri, ali svaki ima žalac za propitkivanje.

Kao što naslov sugerira, knjižica je podijeljena u dva dijela sa dvije na anarhističkoj sceni vrlo aktualne teme. Anarhoindividualistički dio sadrži srčane proglase, manifeste, ali i zadiranje u dublju problematiku osebujnosti individualističke scene. Revolucionarna seksualnost donosi zanimljivo i kontradiktorno u paketu. Baš kad mislimo da smo pročitali sve kontrarevolucionarne notornosti, uvijek naiđemo na nove i to pogotovo na temu revolucionarne seksualnosti.  Riječ je o tome da pisac želi da svako njegovo prijateljstvo sa ženama ima seksualnu komponentu, dvostrukim standardima, jer prijateljstvo s muškarcima to ne uključuje, ali više o tome pročitajte sami da se ja sad ne žestim na dugo i široko. Sve u svemu prvi dio plusić, drugi dio minusić koji osvještava problem nedostatka dobrih tekstova na temu revolucionarne seksualnosti. Ipak, važno je reći, nije sve što Armand piše o seksualnosti kontrarevolucionarno. Uglavnom, ukoliko vas zanima ova tematika Armandova perspektiva će sigurno baciti novo svjetlo i poneki mrak na cijelu stvar.


Emile Armand: Individualist anarchism/Revolutionary sexualism, Pallaksch Press, SAD, 2013

 

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter