Arhiva

12.05.2014.

Dvanaesti broj Ispod pločnika

Ispod pločnika je od dvanaestog broja postao besplatni anarhistički povremenik, koji se, između ostalog, bavi pitanjima prirode i divljine, donosi istraživanje o povijesti atentata u regiji, te razmatra razine društvenog sukoba i bijede.

PDF

09.03.2012.

Jedanaesti broj Ispod pločnika

Jedanaesti broj Ispod pločnika donosi osvrt na pitanje EU, organiziranja i autonomije, bavi se spektaklom kulture i situacionističkim spektaklom iz '68, te pitanjem duga, novca i ekonomske ovisnosti, između ostalog.

PDF

16.05.2011.

Deseti broj Ispod pločnika

Deseti broj Ispod pločnika donosi osvrt na prosvjedne šetnje koje su djelomično obilježile proljeće, bavi se demokracijom, anarhizmom nakon ljevice, studentskim prosvjedima i problemima s kojima se susreću, stalnim pitanjem zašto ne glasamo te pojašnjava besmisao ekonomije, između ostalog.

PDF

14.07.2010.

Deveti broj Ispod pločnika

Deveti broj Ispod pločnika u vrijeme kad nam govore da su sigurnost i kontrola izrazito važni donosi kritički osvrt na "miran i siguran" život, ali se osvrće i na pitanje kolonijalne kulture i nužnosti otpora, kao i na pitanje rada. Ljetni broj donosi nekoliko tema, čime prekida niz tematskih brojeva.

PDF

19.02.2010.

Osmi broj Ispod pločnika

Objavljen je osmi broj Ispod pločnika, koji se u novom broju bavi temom političkih zatvorenika i uopće problemom zatvora, ali uz temu broja problemtizira odnos akademije, odnosno sveučilišta i anahističkog pokreta i ideja. Sve to prate osvrti na nove knjige i druga izdanja te vijesti o pokretu.

PDF

27.11.2009.

Sedmi broj Ispod pločnika

Sedmi broj Ispod pločnika objavljen je početkom travnja, a veći dio broja tematizira anarhizam i obrazovanje, kako kroz primjere u povijesti, tako i kroz prikaz različitih ideja i pristupa slobodarskom obrazovanju.

PDF

31.10.2009.

Šesti broj Ispod pločnika

Šesti broj Ispod pločnika objavljen je početkom veljače 2009. godine i bavi se aktualnom krizom kapitalizma te progovara o tome zašto ta kriza nije naša, ali niti kriza realnih potreba, već virtualne vrijednosti. Značajan dio broja zauzima razgovor s Anarhistima protiv zida, a sve je upotpunjeno osvrtom na anarhističku povijest, oblike organizacije, nova izdanja i vijesti o pokretu.

PDF

31.10.2009.

Peti broj Ispod pločnika

Peti broj se bavi temom militarističkog urbanizma, odnosno sustavima kontrole i separacije, koji osim što donose još više represije, zapravo predstavljaju i unosan biznis.

PDF

31.10.2009.

Četvrti broj Ispod pločnika

Četvrti broj je posvećen anarhosindikalizmu, a osim teme broja tu su i savjeti o seksu za rastrojenu omladinu, tekst o insurekcionističkom anarhizmu, osvrt na Dane akcija za skvotove i autonomne prostore, najava No Border Camp-a u Patrasu, te prikazi knjiga i drugih publikacija, domaćih i stranih izdanja.

PDF

31.10.2009.

Treći broj Ispod pločnika

Treći broj Ispod pločnika je još uvijek bio kratka informativna publikacija na četiri stranice koju ovdje možete čitati kao pdf.

PDF

31.10.2009.

Drugi broj Ispod pločnika

Drugi broj Ispod pločnika je još uvijek bio kratka informativna publikacija na četiri stranice koju ovdje možete čitati kao pdf.

PDF

31.10.2009.

Prvi broj Ispod pločnika

Prvi broj Ispod pločnika je objavljen kao kratka informativna publikacija na četiri stranice koju ovdje možete čitati kao pdf.

PDF

Ispod pločnika

možete pronaći u:

ZAGREB::
knjižara Što čitaš?, Gundulićeva 11 // književni klub Booksa, Martićeva 14d // knjižara Jesenski i Turk, Preradovićeva 5 // infoshop Opskurija, reciKlaonica, Heinzelova 66 // knjižara Planetopija, Ilica 72 // Superknjižara, Rooseveltov trg 4 // net kulturni klub Mama, Preradovićeva 18 // infoshop Pippilotta, Pierottijeva 11

PULA::
knjižara Castropola, Zagrebačka 14 // Monteparadiso Hacklab, Gajeva 3

ČAKOVEC::
knjižnica Tabula Rasa, Dr. Ivana Novaka 38 // knjižara VBZ, Kralja Tomislava 3

KARLOVAC::
Domaći, Struga 1

RIJEKA::
antikvarijat Mali Neboder, Ciottina 20b

SPLIT::
infoshop Dislexia, Klub Kocka, Savska bb

ZADAR::
Smart shop, Stomorica 2 // Knjigozemska/infoshop Iskra, Rikarda Jeretova Katalinića 5

Prijava na newsletter